Samson informatika
Novosti Naša ponuda Korisnieka podrška O nama Referentna lista Kontakt Linkovi
 

KLINLAB I MILAB - programska rješenja za laboratorije


KLINLAB je jedinstveno i integralno programsko rješenje za kliničke laboratorije koje omogućuje vrlo efikasan rad i dobivanje pouzdane informacije pri obradi nalaza i statističkim obradama. Omogućuje objedinjavanje rada svih kliničkih laboratorija na klinici, što znači da je prvi pravi LIS (Laboratory Information System) u stvarnom radu u Hrvatskoj. Rad s programom je izrazito pristupačan - radi u MS Windows okruženju, te koristi sve njegove prednosti.

Prednosti sustava KLINLAB uključuju:

 • Svakom korisniku programa su samo njemu dostupni podaci raspoloživi uz njegovu šifru i lozinku, uz vrlo razrađen sustav ovlasti i zaštite podataka 
 • Nema potrebe za višestrukim unosom istih podataka,
 • Povezivanje sa gotovo svim značajnijim analizatorima na hrvatskom tržištu.
 • Korištenje bar koda u označavanju uzoraka i automatskoj komunikaciji između analizatora i programa
 • Izbjegavanje ljudskih grešaka uz uštedu vremena u kritičnim fazama od prijema do ispisa nalaza, 
 • Razrađeni sustav verifikacije nalaza na kliničkom zavodu od strane samo ovlaštenih osoba
 • Mogućnost trenutne analize i statistika na svim do tada prikupljenim podacima.
 • Slanje verificiranih nalaza u PDF formatu vanjskim ustanovama uz mogućnost digitalnog potpisa i/ili zaštite.
 • Povezivanje sa vodećim bolničkim informacijskim sustavom BIS - Grad.Grad - Pula
 • Dvosmjerna razmjena podataka s bolničkim informacijskim sustavom (BIS)
  po standardu HL7
  HL7 (Health Level 7)

Osnovna podjela programa:

1. Prijava - unos šifre i lozinke korisnika
2. Prijem - prijem uzoraka za obradu u kliničkom laboratoriju
Pri odabiru ove opcije ulazi se u dio za prijem uzoraka. Prema vrsti laboratorija unose se podaci o pacijentu, ukoliko njegovi podaci već prije nisu uneseni ili prenešeni, podaci o testovima, grupama testova i/ili panelima uz automatsko unaprijed određeno dodavanje postupaka. Štampaju se radne liste i postupci, te se štampaju i lijepe bar kodovi za potpuno automatsku obradu na analizatorima.
3. Obrada - obrada nalaza
U obradi se unose rezultati testova koji nisu već unešeni automatskim prijenosom sa analizatora. Zatim se nalazi verificiraju te se tada ispisuju ili elektonički šalju izvan laboratorija.
4. Osnovni podaci - podaci o laboratorijima, odjelima, korisnicima programa, šifarnici testova, grupa testova i panela uz referentne vrijednosti po dobi i spolu, te uvezanim postupcima.
5. Liste - ispisne liste svih potrebnih evidencija, statistika (financijska izvješća o laboratoriju, mjesečni ili dnevni izvještaji za HZZO)

Program KLINLAB™ moguće je povezati sa gotovo svim biokemijskim analizatorima prisutnim u Hrvatskoj. Razmjena podataka je automatska preko bar koda bez potrebe ponovnog unosa u računalo analizatora, što omogućuje punu iskoristivost najmodernijih analizatora visokog kapaciteta sa ili bez automatiziranog sustava sortiranja. 

Moguće je povezivanje i sa dodatnim uređajima prema Vašem zahtjevu.

MILAB je programsko rješenje za mikrobiološki laboratorij koje omogućuje znatno efikasniji rad i dobivanje pouzdane informacije pri obradi nalaza i statističkim obradama. Program je svojim sučeljem i programskom logikom srodan već opisanom programu za biokemijski laboratorij (BIOLAB) i sve navedeno vrijedi i za aplikaciju za rad mikrobiološkog laboratorija.

Reference: Klinička bolnica Dubrava, Klinička bolnica Sestre milosrdnice, Poliklinika SUNCE osiguranje (AGRAM koncern), Županijska bolnica Čakovec, Županijska bolnica Zabok, Laboratorij LABOR Centar, ...

 
 

Ako ste zainteresirani za neki od naših programa ovdje možete ispuniti obrazac
Upit o programu
i dobiti sve informacije koje Vas zanimaju

 

Povratak na programsku ponudu

 

Povratak na glavnu stranicu